Słodki biznes z pewnością daje niezwykłą przyjemność (z produkowania i obserwowania zadowolenia klientów), która stanowi główną motywację do pracy – jeśli mówimy o założycielach firm. Istotne jest to, by przed rozpoczęciem działalności stworzyć swoje własne, autorskie receptury lub nabyć je od bardziej doświadczonych od nas samych specjalistów w tej dziedzinie. Stale poszerzająca się oferta dostępnych słodyczy obejmuje także bakalie w czekoladzie. Zasuszone owoce i orzechy otoczone czekoladą stały się bardziej popularne stosunkowo niedawno. Oryginalną nowością są bakalie w czekoladzie dodatkowo obtaczane w kakao, kawie, cynamonie lub innych przyprawach. Potencjał rozwoju tej kategorii słodyczy tkwi w specyficznym połączeniu suszonych owoców i białej, mlecznej, deserowej lub gorzkiej czekolady.
Cudze chwalimy, swego nie znamy
Jeśli mowa o produkcji słodyczy, to tutaj poleca się Eurohansa producent słodyczy, czyli polska, rodzinna firma niezmiennie istniejąca na rynku od 1991 roku. Jest to producent bakalii i owoców w czekoladzie (orzeszków, rodzynek, migdałów, wiśni i żurawiny), a także specjalista w wytwarzaniu batonów – słodyczy na bazie wartościowych, pożywnych produktów takich jak: produkty zbożowe, orzechy, ziarna, suszone owoce, miód. Rekomendowane są w szczególności miłośnikom aktywnego trybu życia. Firma produkuje również kamyki arachidowe, draże/cukrowe drażetki.
Czym wyróżnia się Eurohansa?
- wyroby tworzy z zamiłowania i pasji do cukiernictwa,
- opiera swoją pracę o oryginalne i innowacyjne receptury,
- dba o wysoki standard bezpieczeństwa produkowanych wyrobów i nie tylko,
- składa się z doświadczonego, pełnego pasji zespołu, który dzięki wieloletniemu dokształcaniu się jest w stanie stworzyć nowatorskie oraz tradycyjne produkty w oparciu na recepturach własnych lub recepturach powierzonych,
- posiada trwałe powiązania biznesowe oparte na rozmowie i wzajemnym szacunku, (co nie jest tak częste w biznesie, jak mogłoby się wydawać).