nadzienia cukiernicze

Praliny uwielbiane są głównie za sprawą pysznego nadzienia, które znajduje się wewnątrz. Wsady cukiernicze powstają w oparciu o wysokiej jakości komponenty, które połączone ze sobą w odpowiednich proporcjach tworzą unikalną recepturę, której smak skradnie serca nawet najbardziej wyrafinowanych smakoszy. Z poniższego artykułu dowiesz się, jak tworzone są nadzienia owocowe i tłuszczowe do pralin.

Nadzienia owocowe

Owocowe nadzienie tworzone jest w oparciu o owocowe przeciery i koncentraty, które charakteryzują się wysoką zawartością ekstraktu. W taki sposób nadzienia o smakach owocowych tworzy np. producent wsadów i nadzienia Eurohansa. Półprodukty tego rodzaju są w pełni bezpieczne. Mają one długi termin ważności, dlatego mogą być wykorzystywane przez producentów słodyczy, którzy stworzą z nich finalne słodkości. Wspomniany producent wsadów i nadzienia do swoich wyrobów bardzo często dodaje także kawałki owoców i ziół, dzięki czemu wnętrza późniejszych czekoladek są jeszcze bardziej aromatyczne i smaczne. Wsady owocowe bardzo często wykorzystywane są jako uzupełnienie wsadów tłuszczowych oraz jako samodzielne wypełnienie. Oferty producentów wsadów tego typu są bardzo różnorodne. Można spotkać w nich zarówno klasyczne smaki, uwielbiane przez wszystkich, jak i nieco bardziej odważne propozycje, które skradną serca wielbicieli nietuzinkowych połączeń.

Nadzienia tłuszczowe

Nadzienia tłuszczowe również można znaleźć w ofercie wyżej wymienionego producenta. Powstają one z mleka zagęszczonego, syropów, cukru i tłuszczu. Konsystencja tego rodzaju wsadów uzależniona jest od proporcji poszczególnych składowych. Wsady tłuszczowe bardzo często uzupełniane są alkoholem, dzięki czemu można stworzyć ciekawe smaki, jak np. whisky, rum czy prosecco. Tłuszczowe wypełnienia, podobnie jak wsady owocowe, mogą występować zarówno w klasycznych smakach – śmietanka, czekolada, orzech, jak i w nieco bardziej odważnych wersjach – creme brulle, czekolada z chilli lub alkohol z ostrymi przyprawami.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here